tiistai 8. lokakuuta 2013

Fanfest - kerrankin kuulun kohderyhmään!

Niinhän siinä sitten kävi, että en saanut Daenerys-cossia valmiiksi ennen Fanfestiä. Se tulee sitten ensi kesälle, etten palellu. (Katsokaakin etten laita sitä talviconiin).
Tosin bongasin ainakin neljä Danya, joten ehkä ihan hyvä etten tehnyt sitä. Kolmella oli se sininen puku, jonka kelasin joskus tekeväni, mutta en tehnyt.

Perjantai-iltana ChooichiAisuHoshi ja MinMinWitch tulivat meille. Valitettavasti minulla oli iltavuoro töissä, joten tulin itse paikalle vasta kymmenen aikoihin. Derppailimme hyvän tovin ja päätimme mennä tämän conin cossittomina. Lisäksi mietimme mille kaikille luennoille menisimme. Yllättävää, eikö vain? Piti jopa karsia muutama, koska ne menivät samaan aikaan. Ja sitten kadutti. Siitä myöhemmin.

Lauantaina kello soi seitsemältä, koska halusimme ehtiä kymmeneksi coniin. Päätimme laittaa randomeita vaatteita päälle ja peruukit kanssa, koska "en varmana mene omana itsenäni coniin".


Tältä siis näytin lauantaina. Hahmo, jonka ristimme Hipster Luxiksi, koska Lux peruukki. Ja mun hipsterlasit. Ja double rainbow. Btw, varsin ihana tuo lifesize Tardis.

Olimme siis conipaikalla kymmeneltä. Tapasimme sattumalta myös Ri-chanin, joka yöpyisi meillä seuraavana yönä. Aisu ja MMW halusivat mennä katsomaan kahdeltatoista alkavaa Supernatural-luentoa, joka kuulemma oli conin ainoa Supernatural-luento. Se meni puoli tuntia päällekkäin cossikisan kanssa, mutta menimme kuitenkin katsomaan sitä. Hienoja pukuja taas. Minunhan piti osallistua tähän kisaan, mutta sattuneesta syystä en nyt tehnyt niin. Joskus toiste sitten.
Luennosta sen verran, että itse en ole Supernaturalia katsonut ollenkaa, vain pikku pätkiä sieltä täältä, tiedän suunnilleen miten kaikki menee, kuka kuolee ja silleesti. En kuitenkaan halunnut hengailla yksinäni luennon aikana, koska juuri silloin ei tietenkään mennyt mitään kiinnostavaa.

Olisin myös voinut käydä katsomassa luennon Tarina vailla loppua -nimisestä kirjasta, jonka olen joskus lukenut ja pidin siitä kovin paljon. Taisimme kuitenkin olla syömässä silloin, ja vasta näin jälkeenpäin muistin että sellainenkin luento käväisi mielessä.

Olisimme käyneet Once Upon a Time -luennolla, mutta se oli peruttu.

Päivän päätteeksi meillä oli kolme luentovaihtoehtoa: BBC Sherlock pähkinänkuoressa (emme menneen, koska pähkinänkuori), Avatar the Last Airbender - ei niin lasten piirretty ja Crossplay ja liian kauniit miehet (olisi pitänyt mennä tänne).
Kävimme siis katsomassa AtLA-luennon, joka oli virhe. Suora lainaus luennon kuvauksesta: "Käydään läpi sarjan hahmoja, ideologioita, tapahtumia, huumoria ja sitä, mitä sarjan jälkeen tapahtuikaan uuden jatko-osan lisäksi." Minusta tuntuu, että kaikki kuulijat tulivat luennolle lähinnä näiden ideologioiden ja sen "ei niin lasten piirretty" -osan takia. Suurin osa luennosta kävi läpi hahmoja. Ja tässä tarkoitan kaikkia hahmoja, myös niitä wtf-kuka-tuo-olikaan? -hahmoja. Unohtamatta lukuisia kirjoitusvirheitä, joita dioissa vilisi.
Emme kuitenkaan kehdanneet lähteä kesken, kuten aika moni muista kuuntelijoista. Kaikki elättelivät toivoa siitä, että joskus päästäisiin luennon aiheeseenkin.
Tällaiset luennot ovat myös yksi syy siihen, miksi yleensä en käy luennoilla. Odotukset ovat liian korkealla, jolloin sattuu kun pudotaan.

Con päättyi lauantaina seitsemältä eikä meistä kukaan ole iltabileihmisiä, joten menimme vain suoraan meille. Siellä pelattiin mukavasti Raymania yömyöhään. Loistopeli.

Meitin koira meinas saada hepulin kun Ri-chan yritti tulla mun viereen nukkumaan. Piti vaihtaa nukkumajärjestystä. Sängyssä tuli hieman ahdasta kun siellä nukkui minä, Chooichi ja kaksi (pientä) koiraa.

Sunnuntaina oli (taas) vaikeuksia päästä ylös seitsemältä, mutta päästiin kuitenkin. Tällä kertaa piti ehtiä conipaikalle Harry Potter -luennolle, joka alkaisi puoli yhdeltätoista. Päästiinkin perille ajoissa, luentopaikalla istuttiin vartin verran, kunnes tultiin sanomaan, että tämä luento on peruttu.  Ei sitten.

Randomhengausta ja kortinpeluuta seuraavaan luentoon asti.

Sherlockiaanit vs. Elementaristit. Ainoa ohjelma, jonka halusin todella kovasti nähdä. Itse tunnen lukeutuvani molempiin kategorioihin, pidän kummastakin yhtä paljon. Tämä ei tuottanut pettymystä, toisin kuin AtLA-luento. Vähän spoilereita (aika hiton iso spoileri) tuli Elementaryn puolelta, kun olen katsonut vain suomessa näytetyt jaksot. Ei se mitään.

Olisin myös käynyt katsomassa Star Trek - luennon Aisun kanssa, koska yritän pikkuhiljaa hivuttautua fandomiin. Se oli peruttu. Fandomiinhivuttautumisyritys torjuttu.

Fiilikset conin jälkeen olivat hiukan ristiriitaiset, koska tämä on ensimmäinen con, jossa olen ollut ilman cossia. Lisäksi kävin ohjelmissa enemmän kuin koskaan, mikä ehkä vähän kertoo länsi- vs. itäsuuntautumisestani fandomien osalta. Enemmänkin olisin käynyt, mutta kohtalo haluaa ihan välttämättä puuttua conikäyttäytymiseeni. Kerrankin yritettiin olla kunnon conikävijöitä, ei onnistunut.
Hauskaa kuitenkin oli, vaikka lauantai-iltana en meinannut saada takkiani takaisin. Narikkaihmiset olivat hukanneet sen. Löytyihän se kyllä sieltä tiskin alta kun vähän aikaa etittiin.

Sunnuntaiasustani ei ole kuvaa, koska emme jaksaneet ottaa. Sanottakoon vain, että kun tulin kotiin, äiti sanoi että näytän lesboparin "siltä miehisemmältä osapuolelta". Kiitos äiti taas kerran näistä rohkaisevista sanoistasi.

Ja btw, hauska juttu sattui lauantaina. Olimme kiipeämässä ylöspäin tekemään jotakin, kun random mieshenkilö tuli randomisti kysymään, että saako hän kuvan meidän kanssa. Selittivät olevansa jostain jutusta (Uusi päivä?). Suostuttiin vähän hämillään, koska ei kuitenkaan ollut cosseja tai mitään päällä (tai siis oli mitään, mutta ymmärrätte varmaan). Kuva löytyy instagramista, ja kun katselin niiden muita kuvia, siellä ei ole Fanfestiin liittyen kuin vain se meidän kuva. Vähän tulee sellainen "miten tähän pitäisi suhtautua"-olo.

Seuraava con on Yukicon (ostin lipunkin jo), Espoossa. Sinne kaavailtiin D. Gray-man ryhmän uusintaa, Allenkin saataisiin mukaan, jos Aisu ja MMW ovat myös tulossa. Minä sinne joka tapauksessa menen, Chooichin kanssa, koska pääkaupunkiseutu. Sinne pääsee kuulemma keskustasta bussilla kivasti.
Frostista en tiedä vielä, sillä ja Yukiconilla on vain kuukausi väliä, ja liput maksaa (ei se mua kesälläkään estä, huono argumentti). Lisäksi se on Lahdessa. Jos päästäisiin vaikka autolla (Chooichi vinkvink, kortti ois kiva) voisin tulla. En saa enää opiskelija-alennusta, koska en ole opiskelija. Tulen varmaan kuitenkin. Elän vain coneja ja cossausta varten.

4 kommenttia:

 1. Tätä lukiessa oikeesti tajuaa miten paljon niitä luentoja olikaan peruttu.

  Kiitti et sain nukkua teillä, oli kivaa hengata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Tais vaan olla aika hankala lukee sitä kirjaa ku me kiljuen pelattiin siinä vieressä :D

   Poista
 2. What! Eks ne oikeesti ottanu kenestäkää muusta kuvia.. Ite katoin sitä instagram-kuvaa tasan siihen asti kun huomasin siin oman naamani ja sit suljin koko sivun, joten en kauheesti ees koittanu ettiä sieltä muita xD

  VastaaPoista