torstai 18. syyskuuta 2014

Tracon 9

Haluaisin joskus aloittaa conraportin muutenkin, kuin sanomalla: "con x tuli ja meni", koska se on kliseistä. Hahaa enpäs aloittanutkaan tätä niin. Edistystä.

Voisin myös ripotella kuvia ympäri postausta. Kaikki kuvat by MinMinWitch, ellei toisin mainita.

Perjantaina matkani alkoi kahdentoista aikoihin junalla. Onneksi meillä ei ole luentoja perjantaisin, muuten olisi saattanut mennä hyvin myöhään. Majoituimme MinMinWitchillä, jonne myös Aisu ja Liebe-siegt-Alles myöhemmin eksyivät. Oma pukuni oli kerrankin lähes valmis ennen viimeistä iltaa, joten auttelin hitusen Chooichiä, jolla oli kaksi pukua kesken. 

Lauantaina olimme Chooichin kanssa osa Eeveelution gijinka cosplayryhmää. MMW oli myös mukana. Olimme sopineet tapaavamme muut ryhmäläiset kahdentoista aikaan aamulla, mutta odotus venyikin melkein kahteen. Tulipahan nähtyä melkein kaikki, keitä pitikin nähdä.


Shoottaillessa meni aikamoisen paljon aikaa ja sen jälkeen olikin melkein cossikisan aika. 
Olin kuullut totta kai siitä, kuinka nopeasti WCS-karsintapaikat menivät tänä vuonna hyvin nopeasti. Toivon, että sitten kun itse osallistun, ei tarvitsisi sellaisia stressata.Olin hitusen pettynyt, koska ilmeisesti oli pariyksikaksi perumista ja jotkut olisivat hirveästi halunneet osallistua. Mutta kaikki esitykset mitä nähtiin (ja ainakin yksi sunnuntain esityskisan alunperin WCS:ään tarkoitettu esitys) olivat taas niin mahtavia, että melkein taas itkin. Ja oikeastaan saatoin ehkä hieman itkeä kun voittaja julkistettiin... Mitään en myönnä.
WCS:stä sen verran, että minusta oli mahdottoman mukavaa, kun melkein mikään esitys ei ollut täynnä taistelua ja lavakuolemia. (Ihan kuin muka olisin joku ekspertti tässä, mutta onhan niitä esityksiä tullut katsottua vuosien varrella jonkun verran)
Hardcore Hall Cosplay oli hieno. Siinä oli vähän sellainen isot mekot vs. armorit -meininki. Armorit voitti. Kyllä mäkin joskus jotain hienoa teen.
Missimittari ei ole itselleni oikein koskaan iskenyt, joskin tänä vuonna harkitsin itse osallistumista gijinkallani, koska mielestäni se onnistui hyvin ja oli hieno. Ehkä parempi olisi, jos hahmoa esitellessä kerroittaisiin hyvin selkeästi, onko kyseessa jo olemassa oleva hahmo eri designilla, vai kokonaan oma hahmo. Että tyhmätkin tajuaa. Eli minä.


Elikkäs, lauantain puvut. Chooichillä taisi tulla hitusen kiire pukunsa kanssa. Hän joutui hieman soveltamaan ja lainaamaan joitakin osia toisista cosseista.
Itse aloittelin jo hyvissä ajoin ennen Traconia. Tämä puku oli hyvä harjoittelualusta tuleville puvuille, koska sain periaatteessa tehdä mitä halusin. Kokeilin siis kirjomista ensimmäistä kertaa. Nyt ei ole käsillä lähempää kuvaa kyseisistä kirjailuista, mutta ne ovat siis tuolla hihassa, tuossa tummemman sinisessä osiossa. Ihan hyvin onnistuivat mielestäni, vaikka ei ollutkaan kunnollista lankaa.
En saanut päähän kuuluvaa pystyevää pysymään pystyssä, joten jätin sen kokonaan pois. Vähän olin huolestunut noista kylkikoloista, että tursuaako läskit sieltä, mutta jos nauhat jättää tarpeeksi löysälle (ei liian löysälle kuitenkaan) näyttää ihan hyvältä.

Aisu kuvasi
Pukuni oli yllättävän mukava päällä. Paita tosin aina välillä liukui mihin sattuu vieden hameen mukanaan. Puvussa ei käytetty yhtäkään hakaneulaa! Tästä saavutuksesta olen erityisen ylpeä, koska viime aikoina kaikki pukuni ovat pysyneet päällä hakaneulojen avulla.
Puku ei myöskään hajonnut mistään kohti conin aikana, eikä se liiemmin derppaillut päälläni. 
Kaulukseen piti perjantai-iltana kiinnittää ekstrarautalangat, että se pysyy pystyssä, koska en ollut aikaisemmin tajunnut tehdä sitä. Ne saattoi vähän näkyä, jos kyyläsi niskaani tarpeeksi läheltä.
Vitsailtiin muuten, että nämä puvut on tehty verellä ja uhrauksilla. Eli kummankin puvussa on osia vanhoista cosseista. Omassani Luxin hiihtopuku paita ja housut. Paitaa muokkasin pikkuisen, housuista tuli röyhelöä.


Sunnuntaina sain nukkua hieman pidempään, koska unohdin cossin kotiin ei tarvinnut laittaa cossia päälle. Chooichi ja L-s-A olivat sopineet tekevänsä paricossit Kuroshitsujista, eli Soma ja Agni. Me muutkin ehkä teemme joskus tulevaisuudessa ryhmäcossin.
Lauantai-iltana vielä uhrasimme Chooichin Steampunk Wonderland Chesire Catille alunperin hankitun peruukin Somalle sopivaksi.
Chooichia lainatakseni: "Soma kusi ja se ärsytti." Parantelemme cossin tulevaisuuden ryhmää varten.

Sunnuntain cossikisana oli NCC-karsintojen ensimmäinen osa ja esityskilpailu. NCC:n taso oli kova, osittain. Jotkut esitykset olivat suoraan sanottuna tylsiä. Itselläni oli sama top3, mutta vähän eri järjestyksessä. Kaikki kolme olisivat ansainneet edustuspaikan, joten ei sillä niin väliä kuka sinne päätyi. Olin vain niin iloinen siitä rullaluisteluesityksestä, koska itsekin olen aina välillä ajatellut yhdistäväni toisen harrastuksen cossaukseen (tämä ehkä toteutuu Yukissa, enempää en sano). Ja nyt tekee taas hirveästi mieli tehdä cosplayesitys. Joku päivä vielä.
Esityskisat ovat aina olleet mielestäni mahtavia ja tykkään seurata niitä todella paljon.

Tämä kuva on hyvin hyvin hieno
Yleisesti con tuntui menevän tosi nopeasti ohi. Koko ajan meillä oli jokin asia mitä pitää tehdä, eikä turhaa hengailua harrastettu liiaksi. Vähän turhautti lauantaiaamuna odotella niin kamalan pitkään, kun olisimme voineet tehdä muutakin sillä aikaa.
Tulevista cossisuunnitelmista en viitsi sanoa mitään, koska muuten kiroan ne. Joillekin olen joskus saattanut mainita muutamasta cossisuunnitelmasta, mutta niidenkään paikkaansapitävyyttä en voi taata. Disneyä pitäisi kyllä olla luvassa lähitulevaisuudessa.
Seuraavat conit, joihin on tarkoitus mennä on Yukicon (jos pääsemme, eli lippuja on) ja Frostbite, jonne ehkäpä menen taas töihin.

Olen ollut hieman kipeä conin jälkeen, joten lapset, pitäkääpäs takkia päällä kun ulkona on kylmä. Taisin kyllä sanoa jotain sen suuntaista, että "en mä tuu koskaan kipeeks." Kyllä se tulee.

Bonuskuvia:
Tästä conista on hälyttävän vähän derppimateriaalia, mutta jotain sentään löytyi.



En ole ihan varma miksi tällainen kuva on olemasa
I'm cute

Tällaisia otoksia ei toivottavasti löydy muiden kamerasta,
saatoin harrastaa tätä ympäri conialuetta.
Kuvasi Aisu

Needs no explanation

2 kommenttia:

  1. Höh, sanoin haluavansa kuvan teidän kokonaisesta Eeveelution-ryhmästä mutta enpäs sitten sen juttelun jälkeen siin portailla enään teitä nähnyt. xD Perus. ;_;

    Ja en tiedä mikä mulle tuli ku aloin hirisemään tossa "tursuaako läskit" kohdalla hirveesti. XD Kenties se on tän conflunssan huurujen aiheuttama naurukohtaus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin yritin tähyillä sua siinä vaiheessa kun koko ryhmä oli kasassa, mutta luikittiin sen verran puskassa ettet varmaan siellä ollut.

      Itsekin hihittelen omalle nokkeluudelleni täällä. Olen niin mahdottoman hauska :D

      Poista